Biuro: +48 77 550 77 38
Biuro: +48 77 550 77 38
Reologia
Urządzenie do testowania mąki i urządzenie do testowania ciasta zostały zintegrowane w jednym korpusie, aby zapewnić procesowi pracy wiele zalet w atmosferze laboratoryjnej. Sekcja do badania mąki służy do określania odporności podczas mieszania na ramiona mieszające w zależności od jakości mąki według czasu mieszania. Sekcja badania mąki daje podobne wyniki jak Farinograf. Sekcja do testowania ciasta służy do kawałków ciasta o wadze 150 gramów, zostaną rozciągnięte specjalne haki urządzenia odpowiednio w 45, 90 i 135 minut. Mieszanie silnika, kształtowanie ciasta, walcowanie i rozciąganie jednostek haków może być kontrolowane bezpośrednio własnym wbudowanym komputerem przemysłowym z ekranem dotykowym i oprogramowaniem. Sekcja testowania ciasta daje podobne wyniki jak Ekstensograf. Wszystkie właściwości ciasta są mierzone, obliczane, zapisywane i konwertowane w formacie PDF.
Zalety:
– Łatwa w obsłudze i solidna konstrukcja oraz wielojęzyczne i przyjazne dla użytkownika oprogramowanie
– Dane i wyniki mogą być przechowywane na komputerze
– Zintegrowany komputer na urządzeniu, który umożliwia wprowadzenie intranetu
– Łatwa aktualizacja oprogramowania za pomocą zdalnej kontroli dostępu
Sekcja Testowania Mąki może być określona:
– Zdolność pochłaniania wody (%)
– Czas rozwoju ciasta (minuty)
– Stabilność ciasta (minuty)
– Wskaźnik tolerancji ugniatania
– Stopnie zmiękczenia (10, 12, 20)
– Współczynnik jakości mąki (FQC)
Sekcja do testowania ciasta można ustalić:
– Rezystancja 5 cm (R5)
– Maksymalna rezystancja (Rmax)
– Elastyczność (mm)
– Energia (cm2)
– Współczynnik Max
Specyfikacja techniczna:
Wymiary (wys. X gł. X szer.): 710 mm x 550 mm x 1220 mm
Energia: 220 V, 50 – 60 Hz
Masa netto: 200 kg
Mikser: 300 g standart ekipman, 50 g mikser (opcjonalnie)
Prędkość jednostki kształtującej ciasto: 83 ± 3 min-1
Prędkość jednostki walcującej ciasto: 15 ± 1 min-1
Prędkość haka naciągającego : 14,5 ± 0,5 mm / s