Biuro: +48 77 550 77 38
Biuro: +48 77 550 77 38
Nowoczesne urządzenia do reologii to maszyny laboratoryjne, które umożliwiają kompleksowe badanie parametrów ziarna i mąki. Pozwalają również na testowanie ciasta w specjalnej atmosferze ochronnej. Są łatwe w obsłudze, a dzięki wielojęzycznemu interfejsowi mogą być wykorzystywane w międzynarodowym środowisku. Służą do pomiaru następujących właściwości:
Oferowany przez nas sprzęt to konstrukcje, w którym zintegrowano zarówno sekcje do badań ziaren, jak i mąki czy powstałych z nich półproduktów. W zależności od modelu pozwalają na wykonywanie pomiarów z użyciem próbek o różnej gramaturze. Zostają one poddane procesom analogicznym do zachodzących podczas standardowej obróbki ciasta, czyli kształtowaniu, mieszaniu czy walcowaniu i rozciąganiu. Jednocześnie każda czynność jest kontrolowana przy użyciu nowoczesnego oprogramowania.
Sprawdź nasze produkty
Znajdujące się w naszym asortymencie profesjonalne maszyny do badania ziarna i mąki to solidne konstrukcje wyposażone w rozwiązania programowe umożliwiające eksport wyników do pliku PDF i przechowywanie na dysku twardym komputera. Zintegrowany z oferowanym urządzeniem do reologii panel operatorski może być podłączony do intranetu. Producent zaimplementował także system automatycznych aktualizacji przy użyciu zdalnej kontroli dostępu. Wygodę i szybkość obsługi podnosi ekran dotykowy służący do sterowania.
Możesz u nas kupić narzędzia wyposażone w zautomatyzowane systemy dozowania wody kontrolowane przy użyciu technologii komputerowych. Ich wysoka dokładność na poziomie 0,1% jest gwarancją bardzo precyzyjnego i powtarzalnego odmierzania dawki cieczy. Specjalne rozwiązania konstrukcyjne na pokrywie miski do mieszania zapewniają duże bezpieczeństwo użytkowania. Sprzęt umożliwia ekspresowe oznaczanie parametrów reologicznych surowców. Jest zasilany z sieci elektrycznej o standardowym napięciu 230 V.
Powszechnie wykorzystywane do badania właściwości ziaren oraz mąki urządzenia do reologii to solidne i niezawodne artykuły pozwalające na określanie jakości mieszania i wypieku chleba. Testy wykonywane są w atmosferze laboratoryjnej, która chroni badany materiał, a zarazem zapobiega wpływowi czynników zewnętrznych na wyniki pomiarów. Dzięki nim możliwe jest określenie parametrów FQC, zdolności do pochłaniania wody, a także wskaźnika tolerancji na ugniatanie czy stabilności oraz czasu rozwoju ciasta (w minutach).
Posiadamy wieloletnie doświadczenie w sprzedaży i wdrażaniu zaawansowanych rozwiązań technologicznych do badań reologicznych. Nasi specjaliści to wykwalifikowani fachowcy w dziedzinie przetwórstwa spożywczego, którzy pomogą Ci dobrać sprzęt dopasowany do Twoich indywidualnych potrzeb. Jeżeli zatem szukasz profesjonalnego urządzenia do testowania parametrów ziaren oraz mąki, to zdecydowanie powinieneś skontaktować się z nami!