load

Reologia

Y38 – do badania ziarna i mąki

Zastosowanie urządzenia do określania szerokiej gamy danych dotyczących właściwości mieszania i wypieku chleba mąki. Odporność ciasta na ramiona mieszające jest analizowana w zależności od jakości mąki do czasu mieszania. Urządzenie może bezpośrednio kontrolować własny wbudowany przemysłowy ekran dotykowy PC i oprogramowanie. Wszystkie właściwości ciasta są mierzone, obliczane, zapisywane i konwertowane w formacie PDF. Urządzenie do testowania mąki z automatycznym systemem dozowania wody daje podobne wyniki jak Farinograf. Urządzenie ma specjalny system dozowania wody, którym można sterować z komputera z mini ekranem dotykowym. W ten sposób błędy użytkownika są minimalizowane.

Zalety :
– Łatwa w obsłudze i solidna konstrukcja oraz wielojęzyczne i przyjazne dla użytkownika oprogramowanie
– Automatyczny system dozowania wody kontrolowany przez komputer z ekranem dotykowym 3,5 ”.
– Dokładność dozowania wody % 0,1
– Dane i wyniki mogą być przechowywane na własnym komputerze
– Zintegrowany komputer w urządzeniu, który umożliwia wprowadzenie intranetu
– Łatwa aktualizacja oprogramowania za pomocą zdalnej kontroli dostępu
– Kontrola bezpieczeństwa na pokrywie miska do mieszania
– Oznaczanie właściwości reologicznych mąki

Urządzenie do testowania mąki z automatycznym systemem dozowania wody można określić:
– Zdolność pochłaniania wody (%)
– Czas rozwoju ciasta (minuty)
– Stabilność ciasta (minuty)
– Wskaźnik tolerancji ugniatania
– Stopnie zmiękczenia (10, 12, 20)
– Współczynnik jakości mąki (FQC)

Specyfikacja techniczna :
Wymiary (wys. X gł. X szer.): 430 mm x 650 mm x 610 mm
Energia: 220 V 50 – 60 Hz
Waga netto: 126 kg
Prędkość mieszania miski: 0-200 min-1
Mikser: 300 g standardowo 50 g mikser (opcjonalnie)
Dokładność dozowania wody: % 0,1

Podobne produkty

Masz pytania?
Porozmawiajmy

    Newsletter

    Możesz nam zaufać. wysyłamy tylko oferty, a nie pojedynczy spam.

    Newsletter

    Możesz nam zaufać. wysyłamy tylko oferty, a nie pojedynczy spam.