Alweograf – Y04

Za pomocą reografu można wyznaczyć stałe ciśnienie do nadmuchania ciasta z wartościami oporu (P), rozciągliwości (L), energii (W). Urządzenie może bezpośrednio sterować własnym, wbudowanym przemysłowym komputerem z ekranem dotykowym, a oprogramowanie otrzymuje polecenie napełniania pęcherzyków bez ingerencji operatora. Reograf daje wyniki jak Alweograf. Wszystkie właściwości ciasta są mierzone, obliczane, zapisywane i konwertowane do formatu PDF.

Urządzenie posiada dwie sekcje:

  • Mikser do przygotowania próbki ciasta
  • Sekcja fermentacji i napełniania ciasta

Kontakt


Zalety:

  • Łatwa w obsłudze i solidna konstrukcja oraz wielojęzyczne i przyjazne dla użytkownika oprogramowanie
  • Rysowanie online
  • Dane i wyniki mogą być przechowywane na komputerze
  • Zintegrowany komputer na urządzeniu, który umożliwia podłączenie do sieci
  • Łatwa aktualizacja oprogramowania ze zdalną kontrolą dostępu
  • Automatycznie sterowane napełnianie pęcherzyków (bez ingerencji operatora)

Reograf może określić:

  • Odporność / Maksymalna odporność na ciśnienie (P)
  • Długość krzywej rozciągliwości (L)
  • Energia (W)
  • Stosunek P / L
  • Wskaźnik sprężystości (Ie)

Specyfikacja techniczna :

Wymiary (wys. X gł. X szer.): 360 mm x 750 mm x 490 mm
Energia: 220 V 50-60 Hz
Waga netto: 80 kg

Kontakt