load

Reologia

Farinograf – Y02

Urządzenie służy do określania różnorodnych danych dotyczących mieszania i właściwości mąki. Odporność ciasta na mieszadła jest analizowana w zależności od jakości mąki w czasie mieszania. Urządzenie może bezpośrednio sterować własnym, wbudowanym przemysłowym komputerem z ekranem dotykowym i oprogramowaniem. Urządzenie do testowania mąki daje wyniki jak Farinograf. Wszystkie właściwości ciasta są mierzone, obliczane, zapisywane i konwertowane do formatu PDF.

Zalety:

  • Łatwa w obsłudze i solidna konstrukcja oraz wielojęzyczne i przyjazne dla użytkownika oprogramowanie
  • Dane i wyniki mogą być przechowywane na jego własnym komputerze
  • Zintegrowany komputer na urządzeniu, który umożliwia podłączenie do sieci
  • Łatwa aktualizacja oprogramowania ze zdalną kontrolą dostępu
  • Bezpieczeństwo kontrola na pokrywie miski miksującej
  • Oznaczanie właściwości reologicznych mąki

Urządzenie do badania mąki można określić:

  • Zdolność wchłaniania wody (%)
  • Czas dojrzewania ciasta (minuty)
  • Stabilność ciasta (minuty)
  • Wskaźnik tolerancji ugniatania
  • Stopnie mięknięcia (10., 12., 20.)
  • Współczynnik jakości mąki (FQC)

Specyfikacja techniczna:
Wymiary (wys. X gł. X szer.): 360 mm x 650 mm x 490 mm
Energia: 220 V, 50-60 Hz
Masa netto: 115 kg
Mikser: standardowo 300 g, mikser 50 g (opcja)

Podobne produkty

Masz pytania?
Porozmawiajmy

    Newsletter

    Możesz nam zaufać. wysyłamy tylko oferty, a nie pojedynczy spam.

    Newsletter

    Możesz nam zaufać. wysyłamy tylko oferty, a nie pojedynczy spam.