Amylograf – Y37

Diastograf określa właściwości żelatynizacyjne i aktywność enzymatyczną mąki, mąki pełnoziarnistej, mąki ryżowej, kukurydzy, żyta, jęczmienia itp. Diastograf daje wyniki jak Amylograf. Zasada działania polega na tym, że zawiesinę mąki i wody destylowanej ogrzewa się ze stałą szybkością 1,5 ° C / min za pomocą obrotowej misy, w której mierzy się wytrzymałość na mieszanie biorąc pod uwagę lepkość próbki. Diastograph może bezpośrednio sterować własnym, wbudowanym przemysłowym komputerem z ekranem dotykowym. Przyjazne dla użytkownika oprogramowanie pozwala na pracę ze skrobiami, skrobiami modyfikowanymi z modyfikacjami szybkości grzania / chłodzenia i szybkości mieszalnika przez operatora w zależności od zastosowania.

Kontakt

Zalety:

  • Łatwa w obsłudze i solidna konstrukcja oraz wielojęzyczne i przyjazne dla użytkownika oprogramowanie
  • Określanie właściwości żelatynizacji odmian mąki i skrobi
  • Dwa urządzenia w jednym korpusie do analizy mąki i skrobi
  • Łatwa aktualizacja oprogramowania ze zdalną kontrolą dostępu
  • Dane i wyniki mogą być przechowywane na komputerze
  • Zintegrowany komputer na urządzeniu, który umożliwia umieszczenie w intranecie
  • Tworzenie specjalnych profili testowych do różnych zastosowań
  • Pomiar aktywności alfa-amylazy w mące

Diastograf można określić:

  • Lepkość / Temperatura na początku
  • Żelowanie / Temperatura na początku
  • Max. Żelatynizacja / temperatura
  • lepkość / temperatura fazy gorącej / zimnej
  • końcowa lepkość / temperatura przetrzymywania

Wymiary (wys. X gł. X szer.): 850 mm x 650 mm x 500 mm
Zasilanie: 220 V 50-60 Hz
Waga netto: 72 kg
Pojemność naczynia miksującego: 550 ml
Prędkość miski miksującej: 75 min-1 w standardzie, regulowana 0 - 300 min-1
Szybkość grzania: standardowo 1,5 ° C / min, regulowana w zakresie 0,1 - 3,0 ° C / min
* Opcjonalny układ chłodzenia z szybkością chłodzenia: 0,5 - 3,0 ° C / min.